top of page

Első alkalom a manuálterapeutádnál

Az első találkozáskor 1-1,5 órát szánunk egymásra, hogy megismerkedjünk a Te történeteddel. Az alapos kikérdezés után minden irányból megnézzük a tartásodat. Ez elsőre furcsa lehet a számodra, de nagyon sok információval szolgál a tested aktuális állapotáról. A tartás elemzés után következnek a mozgásvizsgálatok, melyekkel egyre pontosabb képet kapunk a gerinced, végtagjaid mozgathatóságárról és rugalmasságáról. Ahhoz, hogy a testedről egy teljes képet lássunk a fejtetődtől a bokádig mindent megvizsgálok.

A látottak és hallottak alapján átbeszéljük a közös céljainkat és kiválasztjuk a számodra leghatékonyabb fizioterápiás technikákat. Már az első alkalommal belekezdünk a komplex manuális terápiába.

A sok információ mellett 1-2 gyakorlatot is hazaviszel, melyet a megbeszéltek szerint kell majd végezned. Mivel ez egy közös munka és én csak egy katalizátor leszek a folyamatban, ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen végezd a gyakorlatokat.

A gyakorlatokat alkalomról alkalomra bővíteni fogjuk, így pár hét alatt egy teljes mozgássort fogsz elsajátítani, ami a Te testedre van szabva.

A kezelések során több technikát is alkalmazni fogunk. Ezek a kézzel végzett, többnyire lágy manuális technikák a szervezet minden szintjére hatással lesznek. Kezelések célja nem csak felszabadítani a testet a fájdalom alól, vagy javítani a mozgás korlátozottságát, hanem megpróbáljuk optimalizálni a teljes test statikáját és funkcióját.


Nem csak a helyi problémára koncentrálunk. Cél, hogy újra össze tudj kapcsolódni a testeddel.


Komplex manuális technikák segítenek, hogy

  • ízületeink újból szabadon mozogjanak

  • egyensúlyt teremtünk a feszes és gyenge izomcsoportok között

  • felszabadítjuk a feszes területeket

  • javítjuk a vénás és nyirokkeringést

  • harmonizáljuk az idegrendszeri működéseket


A komplex manuális kezeléseknek és rendszeres gyakorlatoknak köszönhetően újra szabad lesz a mozgásod és örömteli a testeddel való kapcsolatod.




56 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page