top of page

Legyen a mozgás a megküzdési stratégiád része

Az ember élete gyökeresen megváltozik, amint daganattal diagnosztizálják. Fizikai, lelki és szociális szempontból is nagy terhet rak a vállaira. A sokkból feleszmélve elkezdődik egy küzdési folyamat a túlélésért, tünetek enyhítéséért és a mindennapi életbe való maradéktalan visszatérésért.

Ha most diagnosztizáltak nálad valamilyen daganatos betegséget, ha már benne vagy a megküzdési folyamatban vagy felgyógyultál a betegségből, de a tested még mindig nem ugyanúgy működik, mint a kezelések és műtétek előtt akkor jó helyen jársz.


A manuális terápia és a tudatos mozgás segít a testi és lelki egyensúlyod megtalálásában!


A gyógytorna-fizioterápia az onkológiai ellátás bármely szakaszában szerepet kaphat, hogy visszaállítsa a test mozgató és keringési funkcióit. Javítja az állóképességet, fizikai aktivitást, korrigálja a megváltozott testképet és felkészít a mindennapi mozgásokra, kedvelt sportokra.


Az a gyógytornász, aki daganatos betegekkel foglalkozik, annak terápiájában a komplex és holisztikus szemlélet dominál. Az aktuális problémádat mindig több oldalról vizsgáljuk, így tudjuk kiválasztani és személyre szabni a leghatékonyabb, illetve a legbiztonságosabb technikát, módszert. A daganatos betegség komplexitása miatt, komplex manuális terápiára van szükség.


Mikor kérhetsz segítséget egy gyógytornásztól?

· műtét előtt az általános fizikai állapot javítása érdekében

· műtét után (pl.: emlőeltávolítás, hasi és mellkasi, kismedencei műtétek után, hogy visszaálljon a test mozgásfunkciója)

· onkológiai kezelések (kemoterápia, sugárterápia) alatt vagy után a szövődmények, károsodások elkerülésére, csökkentésére


Milyen panaszokkal keresheted fel a FizioFlow gyógytornászát?

· mozgás korlátozottság (vállízület mozgásainak beszűkülése, húr szerű, feszülő érzés)

· fájdalom, zsibbadás

· általános gyengeség, fáradtság

· nyiroködéma, illetve más keringési probléma esetén

· koordinációs problémák

· akár panaszmentesen is, hogy a lehetséges szövődményeket megelőzzük




25 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page